Gyorsbillentyűk használata (csak regisztrált verzióban)

  • A  gyorsbillentyű:  az aktuális mérésfajta után átvált az alapvonal beállítására, és ezzel aktiválja az alapvonal rajzolást. Ismételt megnyomásával visszavált az utolsó, azaz az alapvonal előtti mérésfajtára. Ezzel gyorsítja az egymás után következő szavak alapvonalainak aktiválását, és az azonos típusú íráselemek sorban – szavanként – egymásután történő mérését.  
  • X gyorsbillentyű.  Méréspárok közötti oda-vissza váltás. A mérések párosításánál a következő elveket követtük: az íráselem szélesség-magasság, az alsó-fölső, jobb és bal jellege, illetve kétvégűeknél kezdő- és végméret. Pl. az ovál magasság után átválthatunk oválszélességre, így jóval kevesebb utat kell a kurzorok mozgatásával töltenünk.  
  • A Szóköz billentyűt lenyomva eltűnik a mérőkurzor felirata és a kurzor szárai a képernyő széléig meghosszabbodnak. Ez Alapvonal mérés esetében is igaz, így akár egy egész sor alapvonalát tudjuk egyszerre szemrevételezni és megrajzolni.
  • TÖRLÉS:  a méréseket (és az alapvonalakat) a Q gombbal lehet törölni.
Linuxon az {Q} vagy {AltGr}, billentyűt, Apple OSX-n az {Q} vagy {Alt} billentyűt lenyomva a kurzor piros X-re vált. Ha a piros X-t egy mérés fölé visszük, akkor az áttetsző narancs színű kijelölő keretben jelenik meg, és az adott mérést kattintásra (további kérdés nélkül) kitörli.
Ha alapvonalat törlünk, akkor az összes ehhez az alapvonalhoz viszonyított mérés is törlődik!
Esc billentyűvel az első mérőpont véletlen vagy rossz kijelölése szüntethető meg.