A megmért íráselemeket felrajzol(tat)ja egy olyan rendszerben, amelyben a közös viszonyítási alaphoz (BÁZIS) illeszti a 16 féle íráselem méretét (Margók, sor és szótávolság, zónák stb.)

 

A rezotechnika elmélete szerint a mért íráselemeknek jól meghatározható szerepük van a tudatalattiban, és ezt a rezografikonon szemléltethetjük​.

 

Így láthatóvá válnak  a duktor feszültségforrásai, amelyek alapja a motivátorok (húzóerők)   és a lelki blokkok (horgonyok) közötti feszültség.

 

Ezt mutatjuk be Szinyei Merse Pál festményényének felhasználásával, ahol a mindennapok léghajóját akár egyetlen horgony megakaszthatja.​

 

 

Mit csinál egy  rezomókus ? :)

  1. A mérés abban tér a tradicionálistól, hogy az erre a célra kifejlett Rezo(R)mércével mindössze 14 fajta íráselemet kell megmérnünk, és méretarányosan ábrázolnunk. A mérés közvetlen az íráson a Rezo(R)Mércével történik. (Nem kell vonalzó, ceruza, másolat stb.)

  2. Az eredményeket szabványosított értékelőlapra kell felvezetni, amely minden elemzés egységes kiindulópontjaként szolgál. 

  3. Az elemzéshez készségszinten kell ismerni a mérési technológiát, amely segítéséhez speciális mérőeszközök és nyomtatott (vagy internetes) segédanyagok is rendelkezésre állnak.

 

A mérések kivitelezésén túl az alábbi grafológiai ismereteket tanítjuk meg:

Írástípusok mint megküzdési (coping) módok

A kockatáblázat használata, alapjai

A "Bázis" fogalma, a potenciális és számított betűméret meghatározása

Az egyes íráselemek funkció szerinti pszichológiai jelentése és működése/együttrezgése a lélekben

 

A dinamikus személyiségrajz elkészítéséhez az alábbi pszichológiai ismereteket tanuljuk újra át:

Elhárító mechanizmusok (pl. elaborálás, elfojtás, racionalizálás, kompenzáló és kényszeres viselkedés)

Erikson-féle életkori feladatok, és korszakok

A TA alapfogalmak: pl. sztrók-éhség, a Sorkönyvi és tiltások blokkok rendszere

Sikerorientáció-kudarcfélő attitűd

Az evolúciós pszichológia néhány alapvetése

 

A kurzusok tréningjellegűek, céljuk az elemzés gyakorlati mesterfogásainak bemutatása, a hallgatók által hozott saját ismerős írásmintákon.

Az ÉRTELMEZÉS

a sztenderd 21 lépésből álló értelmezés elkészítésének ideje a gyakorlottság függvénye.

Az alapjellemzőket 5 perc alatt le lehet olvasni.

 

Már a gyakorló csoportokban is a 3 órás tanítási blokkok alatt 1 teljes írást a tanácsadással együtt végig tudunk venni.

 

Az "A" szint végén, ha csak a kész grafikont kell elemezni, akkor 1 írás kényelmesen feltárható 1 óra alatt, így egy-egy vasárnapi alkalommal a haladó (B) csoportokban van amikor 6-8 írást tudunk értékelni. Így a 30 órás (4 hétvége) kurzus alatt legalább 15 db elemzést készítünk!